Centraal in de Japanse tuin

1 dejong06

Deze schitterende waterpartij is het stralende middelpunt van een fraaie Japanse tuin. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze vijver al meerdere het clubkampioenschap behaalde en ook al vier  maal op rij districtskampioen werd. 

Bij de Landelijke Vijverkeuringen werden respectievelijk een tweede, eerste, vierde en vijfde plaats behaald; een beter brevet van vakmanschap is nauwelijks mogelijk.

Met het verstrijken der jaren zal deze vijver er alleen maar mooier op worden, zodat we nog veel moois over deze vijver zullen zien en horen!

In perfecte balans (Deze vijver is dan ook dik in orde)

0 rzuijdam

Laat de natuur zijn werk doen;
Met het verstrijken van de jaren wordt deze vijver van 5,00 x 2,00 meter steeds mooier en biologisch beter.  
Dit is dan ook een paradijsje voor de aanwezige driedoornige stekelbaarsjes, kikkers en andere waterdieren. 

De vijverbeplanting, oeverafwerking en omringende bordervegetatie zijn een op elkaar afgestemd geheel en vormen een waar paradijs voor vele kruipende en vliegende dieren.

Nieuw ingericht

6 vrouwe06

Een goed begin is het halve werk, deze opgemetselde vijver is pas in 2005 ingericht. Dit betekent dat de aanwezige planten nog volop in ontwikkeling zijn.
Met een beetje geduld en wat goede raad kan dit een prima tehuis worden voor de aanwezige goudvissen.

Een goede kooivijver

2 brijer06

Vooral geinteresseerd in vissen en wat minder begaan met vijverplanten?  Dan is een vijver met grote koi karpers wellicht iets voor u. Deze jongens kunnen gemakkelijk 60 cm. of meer halen, en laten vaak weinig heel van vijverplanten.

Ook is een groot filter noodzakelijk om de vijver helder en in goede conditie te houden, omdat deze vissen meermalen per dag gevoerd worden en dus ook veel afval veroorzaken.

Dat het ook anders kan, heeft de eigenaar van deze vijver bewezen. Hij heeft zijn vijver beplant, en zijn vissen aan de planten gewend. Het resultaat is een prachtig beplante Koi- vijver die terecht al jaren hoge ogen gooit bij de clubkampioenschappen.

Een fraaie vijver

3 sieraad06

Deze vijver van 8 bij 2 meter vormt een thuis voor een school van 10 goudwindes en vele 10- doornige stekelbaarzen. De windes kunnen tot 50 cm. groot worden, en hebben zuurstofrijk water en veel zwemruimte nodig.

Om de vissen te beschermen tegen reigers, heeft de eigenaar struikeldraden rond de vijver gespannen. 
Met redelijk succes, want sindsdien zijn er slechts weinig vissen meer in de maag van een hongerige reiger verdwenen.

Een topvijver.

7 nieuwboer06

Deze vijver heeft in 2006 de eerste plaats behaald bij de verenigingskampioenschappen. De prachtig ontwikkelde beplanting  zowel in- als rond de vijver maken dit geheel het bekijken meer dan waard.

Een terechte kampioen !  

Een topper in wording

4 pzuijdam06

Deze vijver is pas enkele jaren geleden aangelegd en dus nog volop in ontwikkeling.

Wanneer de  randbeplanting zich voldoende heeft ontwikkeld, is het niet denkbeeldig dat binnen een paar jaar de verenigingstop wordt gehaald.

Een pracht vijver

8 klaver06

Dat het onderhouden van vijvers een veelzijdige hobby is bewijst deze vijver, altijd het bekijken waard. Deze vijver behoort mede door de beschutte ligging en de goede zorgen van de eigenaresse al jarenlang tot de besten binnen Hugo Aqua.

Een groot aantal goud elritsjes met vele jongen vormen een plezier om naar te kijken. De beplanting is prachtig ontwikkeld en maken deze vijver tot een echte topper.

anrokoi banner

banner2

© Hugo-Aqua. All Rights Reserved.

Joomla website beheer by Ger Floris